top of page

Večeře v Chinatown

Pokud budete někdy v Jokohamě, máte rádi velký výběr a rádi ochutnáváte spoustu jídla na ulici, určitě nezapomeňte navštívit místní Chinatown.


Chinatown v Jokohamě je největší chinatown v Japonsku a také jeden z vůbec největších na světě. Když se Japonsko v 19. století otevřelo mezinárodnímu obchodu, stala se Jokohama jedním z pvních přístavů, kterými do země proudili cizinci. Mezi nimi byla i spousta čínských obchodníků, kteří se ve městě začali usazovat, a dali tak základ dnešnímu chinatownu. Dnes se Chinatown v Jokohamě řadí mezi nejoblíbenější turistické spoty, a proto není divu, že tam ve dne i v noci potkáte davy lidí.


Obchody nabízejí nepřeberné množství zboží. Všechno je tak hezké, že jsem si musela pořád připomínat svůj rozpočet.

Nadměrná koncentrace lidí nás ale v žádném případě neodradila vydat se tam na večeři. Hlad a zvědavost se zkrátka nedaly přemoci, a tak jsme jednoho večera vyrazili na lov. Vlastně jsme tu byli už dříve (na konci Welcome Walk, o které jsem psala v minulém článku), ale to jsme přišli zrovna, když se konal nějaký pouliční festival, takže hromada přítomných lidí byla ještě větší než obvykle. A taky jsme chtěli vidět Chinatown večer, kdy je všechno osvětlené a tak nějak hezčí.

Na tyhle zelené a bílé knedlíčky se stála dlouhá fronta. Naštěstí jsme se k okýnku blížili rychle.

Původně jsme si mysleli, že bude třeba nakoupit hodně jídla, abychom utišili náš hlad. To jsme se ale spletli. Stačilo sníst trochu a měli jsme pocit, že naše žaludky už víc nepotřebují. Neměli jsme vytipované žádné konkrétní jídlo, a tak jsme zkoušeli, co se nám zrovna zalíbilo. Ochutnali jsme tradiční čínské knedlíčky připravované na několik způsobů. První byly plněné vepřovým masem a připravované na páře. Mňam! Ty mi chutnaly asi nejvíc. Pokračovali jsme knedlíčkovým špízem složeným ze třech různých druhů a naši mini gastronomickou jízdu jsme zakončili knedlíčky smaženými na oleji, uvnitř kterých bylo něco jako zázvorová šťáva. Nemám tušení, jak se tohle jídlo přesně jmenuje, ale stála na něj velká fronta, na základě čehož jsme usoudili, že to musíme zkusit taky.


Je libo kachnu?

Jo, opravdu toho nebylo moc, ale náš hlad byl pryč, a tak jsme se jen procházeli ulicemi a kochali se. Zastavili jsme se u dvou významných chrámů. Největším chrámem v ChinaTown je Mazo Miao Temple, který je zasvěcen bohu moře. Kwan Tai Temple je pojmenován po generálovi čínské císařské armády a je druhým největším chrámem.


Kwan Tai Temple


Mazo Miao Temple

Když teď dopisuju článek o naší večeři, dostala jsem chuť na čínské knedlíčky. Asi se budu muset do Chinatown vydat brzo znovu.


Sayonara!


You Might Also Like:

Sayonara

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Twitter Icon
bottom of page